Kuulumisia

22.1.2019
Uusi vuosi uudet kujeet.

Gea von Prevent pyöräytti 19.1.2019 9kpl pentuja maailmaan. Pentue tullaan jälleen rekisteröimään
Kennel Suhteellisen nimen alle. Kaikki pennut on varattu. Näitä voi seurava Facebookin ihmeellisessä maailmassa lisää.

Koira touhut omassa arjessa ovat viime kuukausina rajoittuneet lähinnä vain lenkkeilyyn ja
koirien kanssa kotona touhuamiseen. Siilille (Mellakan Esla) olisi kyllä toiveissa saada ensivuonna
JK3 tulos/tulokset kasaan mutta katsotaan kun kevät saapuu , saapuuko uusi into treenaamiseen.
Nyt eletään taas pari kuukautta pentuarkea muiden töiden ja omien treenauksien ohessa.
Taran ensikesän SM kisapaikka on vielä avoinna, onko koiran kunto kokeeseen riittävä. Syytä koiran väsymiseen ja jäykkyyteen, kun ei ole tutkimuksissa löytynyt. Verikokeet ja luustokuvat kun ovat olleet kunnossa.

Sain OMT ( osteopaattinen manuaaliterapeutti) opinnot loppuvuodesta vihdoin kasaan ja siten myös uusia työkaluja koirahierontaan. Kiitos Jaana-Kaisa Timoselle arvokkaista ja henkilökohtaisista opeista. Jaana-Kaisa tulee kuitenkin jatkossakin pitämään klinikkaa Tmi KoiraSopin tiloissa muutaman kerran vuodessa. Perhekotityön saralla yövuoroissa päätyönä kuitenkin edelleen jatketaan ja maaliskuussa aloitetaan päätyöhön liittyen Neuropsykiatrian valmentaja (Nepsy) koulutus. Koulutushommat pidän edelleen jäissä oman jaksamisen ja ajanpuutteen vuoksi.

Edelleen jatkamme yhteistyötä koiratarvikkeiden myynnin osaltaDOG & CAT DOGSPORTin kanssa ja
kauttamme saatavissa myös kotimaiset JAKKE lisäravinteen kysynnän mukaan.

Jatkamme myös RACINEL / BESTFRIEND FI tuotteiden testaajana. Iso kiitos heille mahtavasta yhteistyöstä.Olemme olleet tuotteisiin pääosin todella tyytyväisiä. Koiramme syövät pääosin Agility & Sport nappulaa ja vanhin Kana adultia. Karva on hyvässä kunnossa, uloste kohtuullista ja kiinteää ja koirille on tullut hyvin lihasmassaa. Puruluu tuotteet on olleet kovassa käytössä ja maistuneet jokaiselle. Pentualustat ovat olleet todella käytännöllisiä pentujen ensimmäisinä elinviikkoina pentulaatikossa.
Helppoja ja hygieenisiä ja pitävät laatikon kuivana. Näistä lisää päivityksiä voi seurata facebookissa sivuillamme ja Instagrammissa.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille. Toivotaan että kasvatit toimivat siinä käyttötarkoituksessa mihin ne on valmistuneet ja olisivat kaikinpuolin terveitä.

Meitä voi tulla moikkaamaan tänne Haapavedelle =)

____________________________________________________________________________________________________________

27.9.2018
Koska olen näköjään unohtanut tunnukseni blogiini ja olen sitä laiska päivittämään niin kirjoitetaan sitten tänne kuulumisia.

Elikkä ensinnäkin, Taran ( Odora van de Zwartwatersehoeve) kanssa olemme tänä kesänä saavuttaneet henkilöhaussa Käyttövalion arvon (FI KVA). Tara on kyllä osoittautunut hienoksi harrastuskaveriksi mutta koirassa on alkanut näkyä kummallista väsymystä. Tänä syksynä täytyy tutkia onko koirassa jokin vialla. Erinäisiä kudoksessa olevia patteja on ilmestynyt koiran vartaloon eri puolille ja kroppa kerää väliin selkeästi nestettä. Tara kuitenkin syö hyvin, liikkuu normaalisti ja on muuten oma pirteä itsensä.
Katsotaan koiran voinnin mukaan mitä on ensivuoden suunnitelmat. SM kisapaikka olisi taas tarjolla.

Sijoituskoira Sky Wald Comance von Ammus jätetään käyttämättä jalostukseen. Koiran rohkeudessa on todettu olevan koko parivuotisen kasvukauden ajan merkittäviä puutteita. Kiva ja vietikäs harrastuskoiran alku mutta ei jalostusmateriaalia.

Mellakan Esla päätettiin pitkällisen harkinnan jälkeen jättää pois jalostuksesta. Koiran lähisukulaisissa alkoi tulla esiin erinäisiä silmäsairauksia ( Pannus, Plasmooma, verkkokalvon rappeuma) , ja päätin sitten peilauttaa myös Siilin silmät. Niissä todettiin myös olevan viitteitä Plasmoomaan.

Gea von Prevent peilattiin silmistään terveeksi. Koira tullaan astuttamaan seuraavaan juoksuun. Kaikki uros pennut on jo varattu ennakkoon.

Aloitimme yhteistyön Jakke lisäravinne myyjinä. Testasin tuotteita noin 2kk ja totesin ne oikeinkin toimivaksi. Veeran rustovaurioitunut polvi ei ole oireillut enää lainkaan, kovemmasta lenkityksestä huolimatta. Koira kestää juoksemista ja nauttii nyt taas liikkumisesta entiseen malliin. Myös Veera astutetaan kevään juoksuun. Molemmat pentueet tosin tulevat olemaan Suhteellisen nimissä, koska keskitämme tulevaisuudessa kasvattamisen yhden kennelnimen alle.