Kuulumisia

27.9.2018
Koska olen näköjään unohtanut tunnukseni blogiini ja olen sitä laiska päivittämään niin kirjoitetaan sitten tänne kuulumisia.

Elikkä ensinnäkin, Taran ( Odora van de Zwartwatersehoeve) kanssa olemme tänä kesänä saavuttaneet henkilöhaussa Käyttövalion arvon (FI KVA). Tara on kyllä osoittautunut hienoksi harrastuskaveriksi mutta koirassa on alkanut näkyä kummallista väsymystä. Tänä syksynä täytyy tutkia onko koirassa jokin vialla. Erinäisiä kudoksessa olevia patteja on ilmestynyt koiran vartaloon eri puolille ja kroppa kerää väliin selkeästi nestettä. Tara kuitenkin syö hyvin, liikkuu normaalisti ja on muuten oma pirteä itsensä.
Katsotaan koiran voinnin mukaan mitä on ensivuoden suunnitelmat. SM kisapaikka olisi taas tarjolla.

Sijoituskoira Sky Wald Comance von Ammus jätetään käyttämättä jalostukseen. Koiran rohkeudessa on todettu olevan koko parivuotisen kasvukauden ajan merkittäviä puutteita. Kiva ja vietikäs harrastuskoiran alku mutta ei jalostusmateriaalia.

Mellakan Esla päätettiin pitkällisen harkinnan jälkeen jättää pois jalostuksesta. Koiran lähisukulaisissa alkoi tulla esiin erinäisiä silmäsairauksia ( Pannus, Plasmooma, verkkokalvon rappeuma) , ja päätin sitten peilauttaa myös Siilin silmät. Niissä todettiin myös olevan viitteitä Plasmoomaan.

Gea von Prevent peilattiin silmistään terveeksi. Koira tullaan astuttamaan seuraavaan juoksuun. Kaikki uros pennut on jo varattu ennakkoon.

Aloitimme yhteistyön Jakke lisäravinne myyjinä. Testasin tuotteita noin 2kk ja totesin ne oikeinkin toimivaksi. Veeran rustovaurioitunut polvi ei ole oireillut enää lainkaan, kovemmasta lenkityksestä huolimatta. Koira kestää juoksemista ja nauttii nyt taas liikkumisesta entiseen malliin. Myös Veera astutetaan kevään juoksuun. Molemmat pentueet tosin tulevat olemaan Suhteellisen nimissä, koska keskitämme tulevaisuudessa kasvattamisen yhden kennelnimen alle.